Utilizatorii de iPhone si iPad au avut probleme cu un bug al optiunii Do Not Disturb

12

Utilizatorii de iPhone si iPad au avut sarbatori mai linistite decat, probabil, se asteptau. Acest lucru are drept cauza faptul ca optiunea Do Not Disturb are o bresa de securitate care nu permite dezactivarea acestei facilitati.

Do Not Disturb a fost introdusa de Apple anul trecut, odata cu lansarea sistemului de operare iOS 6 si permite utilizatorilor sa seteze perioade ale zilei in care toate notificarile sa fie dezactivate, fie ele apeluri, mesaje sau e-mail-uri. In prima zi a anului 2013, aplicatia a capatat un bug care impriedica dezactivarea Do Not Disturb atunci cand utilizatorul o setase.

Cu toate acestea, utilizatorii se plang pe forumurile Apple ca problema persista si astazi si ca nu s-a gasit inca o solutie care sa inlature bresa de functionare. Unul dintre useri spune, chiar:  “Nu am reusit sa o dezactivez (n.r – optiunea) nici in a doua zi. iOS 6 este cu adevarat un Vista al Apple”.

Compania a raspuns problemei ridicate de utilizatori, dar nu a oferit nicio solutie concreta: “Unii dintre utilizatori au raportat probleme in cazul optiunii Do Not Disturb. Navigati catre Setari > Notificari > Do Not Disturb si mutati slide-ul pe pozitia OFF”.

Asadar, inca nu exista o solutie clara a acestei probleme, iar Apple nu a oferit alte declaratii in legatura cu acest subiect. Totusi, se pare ca problema apare doar la dispozitivele care au instalate din fabricatie sistemul de operare iOS 6 – adica Apple 5 si iPad Mini.

Apple s-a mai confruntat cu probleme similare si la inceputul anului trecut. Un bug nu permitea, atunci, alarmei de la smartphone sa se declanseze dimineata. Cu siguranta, si acest neajuns a nemultumit numerosi utilizatori.

 

Sursa: The Inquirer