Utilizatorii de iPhone platesc cele mai piperate facturi la mobil

15
Datele prezentate de compania Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) arata ca 59% dintre utilizatorii de iPhone platesc mai mult de 100 dolari pe luna la factura de telefonie mobila. Totodata, 56% dintre utilizatorii de Windows Phone si 53% dintre utilizatorii de Android depasesc si ei acest prag. 
 
Cred ca totul tine mai degraba de planurile tarifare decat de obiceiurile de consum ale utilizatorilor“, a declarat Michael Levin, cofondatorul CIRP, citat de publicatia AllThingsD. 
 
Se stie ca abonamentele de iPhone sunt mai scumpe decat celelalte. Asta deoarece Apple are o margine de profit ridicata pe iPhone, iar operatorii telecom isi recupereaza banii din serviciile oferite utilizatorilor telefonului pe durata contractului. 
 
Datele CIRP mai arata ca 10% dintre utilizatorii de iPhone platesc mai mult de 200 de dolari pe luna la abonament, iar 6% dintre acestia mai putin de 50 dolari pe luna. Prin comparatie, procentul utilizatorilor de Android care platesc mai putin de 50 dolari pe luna la abonament este de 13%. 
 
Potrivit unor zvonuri, Apple se pregateste sa lanseze o versiune mai ieftina de iPhone.