Urmatorul update Java va schimba automat motorul de cautare al browserelor

15

Marissa Mayer, CEO Yahoo, a declarat ca un nou parteneriat incheiat cu Oracle ii va ajuta pe utilizatorii browser-elor Chrome si Internet Explorer sa incerce serviciul Yahoo Search.

 

Practic, internautilor care vor actualiza sau instala luna aceasta platforma Java, oferita de Oracle, li se va solicita acordul pentru schimbarea motorului de cautare implicit al browser-ului cu motorul Yahoo Search. Capcana a mai fost intinsa in trecut de catre Oracle pentru instalarea barei de instrumente Ask.com si s-a bucurat de succes daca aruncati o privire peste browser-ele personale sau cele ale colegilor. 

 

BN-JB929_yahooj_G_20150624170720

 

Parteneriatul Yahoo-Oracle nu implica software aditional, insa procedura de solicitare a acordului lasa in continuare de dorit, casuta fiind bifata automat in timpul instalarii. Aceasta practica starneste frustrarea utilizatorilor obisnuiti sa instaleze software apasand violent butonul Next, fara a citi instructiunile. 

 

Potrivit informatiilor publicate de Statista, in aprilie 2015 Yahoo Search ocupa locul trei in topul motoarelor de cautare cu o cota de 3,67%. Pe locul doi se afla Bing cu 4,12%, iar in fruntea clasamentul este Google Search cu 88,44%.

 

Eforturile recente ale Yahoo de a castiga cota de piata si de a o fructifica includ acordul cu Mozilla prin care Yahoo search este selectat ca motor implicit la instalarea browser-ului Firefox, tratative cu Apple pentru a prelua cautarile din Safari si revizuirea parteneriatului cu Microsoft in urma caruia Yahoo a primit permisiunea de a afisa rezultate si reclame pentru 49% dintre cautarile initiate de pe desktop, smartphone si tableta. Mentionam ca acordul cu Microsoft era necesar deoarece Yahoo Search are la baza algoritmii de cautare Bing. 

 

Πηγή: wsj