Următorul iPad ar putea fi primul dispozitiv iOS care renunţă la butonul fizic Home

32

Butonul fizic Home a devenit un parte iconică a design-ului iPhone-urilor şi iPad-urilor, încă de la lansarea primelor modele. Compania de la Cupertino pare, însă, dispusă să renunţe la butonul fizic. Cel puţin aşa arată planurile pentru următorul iPad, descoperite de japonezii de la Makotakara. Aceştia vorbesc despre un model de 10,9 inci, care ar urma să vină fără clasicul buton menţionat. Un design fără buton fizic Home, ar permite instalarea unor display-uri mult mai mari, decât dacă acesta ar fi păstrat.

 

Ar fi o decizie majoră pentru Apple renunţarea la acest buton. Dar până la urmă, Apple a renunţat la jack-ul audio de pe iPhone-uri. În plus, nu ar fi primul dispozitiv de acest gen, care să vină fără buton fizic. Acesta va poate fi înlocuit cu unul capacitiv, integrat în ecran, sau cu unul virtual, care să apară singur pe ecran, atunci când e nevoie. Cum este interfaţa de pe dispozitivele celor de la Sony de exemplu, care nu are butoane Home, Back sau Task Manager, nici fizice, nici capacitive, ci integrate în inferfaţa Android.

 

Atenţia ar atrage dimensiunea pe care ar urma să o aibă acest nou iPad. Ultimele zvonuri sugerau că ar fi venit cu ecran de 10,5 inci. Doar dacă nu vorbim cumva de tablete diferite. Nu ar avea foarte mare logică lansarea a două tablete, cu dimensiuni nu foarte diferite. Doar dacă Apple nu pregăteşte două modele diferite care să se încadreze pe segmente diferite de preţ, care să difere atât ca dimensiunea ecranului, a hardware-ului ascuns în carcasă, dar şi diferite ca design şi din materiale diferite.

 

Ceea ce ar fi destul de plauzibil, pentru că, informaţiile pe care le avem sugerează lansarea unei tablete în prima parte a lui 2017. În ultimii ani, Apple a preferat să-şi lanseze tabletele mai pe final de an, ceea ce lasă, în continuare, loc de speculaţii.

 

Πηγή: THE VERGE