Urmatorul editor foto mobile de la Adobe s-ar putea lansa in octombrie

15

Adobe a anuntat acum ceva vreme ca va intrerupe aplicatia mobila Photoshop Touch, insa a dat cateva indicii ca urmeaza, totusi, lansarea unui produs nou. Compania a vorbit despre Project Rigel pe care a mentionat vag ca il va face public la sfarsitul lui 2015.

 

O publicatie de profil noteaza ca aplicatia ar putea fi lansata in octombrie si ca va fi gratuita pentru sistemele de operare Android. In plus, va aduce utilizatorilor multe dintre facilitatile pe care le au in suita de editare desktop, dar adaptate la ecranele tactile ale gadget-urilor mobile. Deocamdata nu exista alte detalii, insa este de asteptat ca aplicatia sa fie lansata la evenimentul Adobe Max care va avea loc in toamna. Daca optiunile de editare au fost adaptate la ecranele tactile si la stylus-urile speciale cu care pot fi dotate unele dispozitive cu siguranta ca procesarea imaginilor va fi una de calitate.

 

Project Rigel nu este singura initiativa mobile pe care Adobe a avut-o. Chiar daca a intrerupt Photoshop Touch, compania si-a concentrat eforturile pe aplicatia de editare la un grad mai putin complex Photoshop Express. De asemenea, exista versiuni mobile pentru Android si iOS a Lightroom, dar aceasta aplicatie pare mai degraba una companion pentru munca pe desktop, nu o aplicatie independenta.

 

Astfel, Project Rigel pare sa fie prima tentativa serioasa a Adobe de a se orienta catre utilizatorii mobile care vor calitate la nivel inalt. Ramane de vazut cand va avea loc lansarea si cum va fi primita noua aplicatie.

 

Πηγή: Engadget