Urban Engines, aplicatia care te ajuta sa prinzi autobuzul sau trenul in orasele aglomerate

16

Urcatul in mijloacele de transport precum autobuzele sau trenurile poate fi o adevarata bataie de cap daca este ora de varf si te mai afli si intr-un oras aglomerat. Totusi, compania Urban Engines, infiintata de un fost angajat Google, a dezvoltat o aplicatie care sa informeze utilizatorii despre rute alternative si care sa ii ajute sa se descurce, daca nu sunt familiarizati cu zona in care se afla.

 

Partea si mai buna este ca aplicatia poate functiona si fara conexiune la internet, intrucat hartile sunt accesibile si offline. Deocamdata, aplicatia are incluse harti pentru 10 orase mari: Boston, Chicago, Los Angeles, New York, Portland, San Francisco, Seattle, Toronto, Vancouver si Washington DC. De asemenea, spre deosebire de Google Maps, utilizatorii care vor folosi Urban Engines trebuie doar sa aranjeze harta astfel incat destinatia sa fie pe mijlocul ecranului, iar aplicatia va afisa o serie de rute care sa ii ajute sa ajunga acolo.

 

Mai mult de atat, una dintre optiunile deosebite ale aplicatiei este X-ray mode, o facilitate care se bazeaza pe tehnologia realitatii augmentate. X-ray mode suprapune peste harta mijloacele de transport si rutele acestora, daca utilizatorul isi indreapta camera smartphone-ului catre autobuze sau trenuri.

 

Aceasta aplicatie este prima dezvoltata de cei de la Urban Engines care este adresata consumatorilor. Compania a mai lansat un produs similar in 2014, insa acesta urmarea evitarea congestiilor in trafic. Aplicatia se poate descarca din magazinele online Play Store si iTunes. Iata si un material video care prezinta Urban Engines:

 

 

Πηγή: Engadget