[UPDATE] Asocierea unei camere GoPro cu accidentul lui Schumacher a dus la deprecierea actiunilor companiei

13

Pretul unei actiuni GoPro Inc a scazut cu 16% intr-o singura zi, dupa ce un jurnalist francez a sugerat ca adevarata cauza a ranilor care i-au provocat starea de coma a lui Michael Schumacher a fost montura unei camere GoPro purtata de pilot in timpul accidentului de schi.

 

Jurnalistul Jean-Louis Moncet, comentator Formula 1, a facut afirmatia in cadrul unei emisiuni radio, spunand ca traumele cerebrale au fost cauzate de camera GoPro purtata pe casca pilotului in timpul schiatului. Desi raspunsurile la afirmatia lui Moncet a fost ca acesta a vorbit inainte cu fiul lui Schumacher, Mick, Moncet neaga intr-un tweet acest lucru, spunand ca este pura speculatie, fara a oferi alte detalii cu privire la afirmatia lui.

 

Cu toate astea, in urma afirmatiei jurnalistului, compania GoPro a inregistrat scaderi drastice ale pretului unei actiuni, de maximul 16% in cursul unei singure zi, chiar daca pana la inchiderea bursei din ziua respectiva si-a mai revenit putin, pana la 9.8%, pretul unei actiuni ajungand la 76$ la inchiderea bursei din Nasdaq.

 

In afara de GoPro Inc, si alte companii producatoare de action-cam au inregistrat scaderi ale pretului unei actiuni, fiind astfel o demonstratie a impactului pe care l-a avut o informatie lansata fara nici o dovada, ci doar pe opinie, o informatie despre un om atat de cunoscut precum Michael Schumacher.

 

In 29 decembrie 2013, Michael Schumacher, de sapte ori campion Formula 1, a suferit un accident in timpul unei partide de schi in Alpii Francezi, intrand in coma pana in iunie 2014. In prezent, Schumacher primeste tratament de reabilitare la domiciliu.

 

Update: Jurnalistul Jean-Louis Moncet si-a retras afirmatiile conform carora o camera GoPro ar fi fost cauza care a dus la intrarea in coma a pilotului de Formula 1, Michael Schumacher, camera montata pe casca de ski a acestuia. Moncet a explicat ca toate informatiile erau expresia propriei opinii si ca nu aveau rolul de a deveni stiri.

 

Cu toate acestea, scaderea pretului unei actiuni GoPro Ink in urma acestor afirmatii a determinat compania sa ia in considerare o serie de masuri impotriva jurnalistului, pentru a indrepta paguba, inclusiv o posibila chemare in instanta.

Πηγή: reuters