Unreal Tournament se intoarce: complet gratuit si deschis la ideile fanilor

21

Epic Games tocmai a anuntat ca viitorul Unreal Tournament va fi complet gratuit si, in timp ce proiectul este condus de programatorii Epic Games, jocul va fi dezvoltat de gameri, de tine. Dezvoltarea jocului incepe de astazi, cu o echipa de fani veterani ai UT, pentru Windows, Mac si Linux.

 

Programatorul UT, Steve Polge, a scris intr-un post pe blog ca inca de la primul cod, primul element artistic si de design, dezvoltarea jocului se bazeaza pe colaborarea dintre Epic Games, fanii Unreal Tournament si dezvoltatorii Unreal Engine 4. Astfel, codurile si continutul vor fi accesibile in depozitul Github, in curand live, iar compania ofera detalii despre proiect pe Twitch, unde va uploada diverse clipuri cu update-uri despre demersul UT.

 

In ciuda gratuitatii si accesului deschis pe care UT le ofera publicului, pentru a putea contribui complet la dezvoltarea jocului, trebuie sa platesti abonamentul la Unreal Engine 4, de 19$ pe luna. Dupa ce platesti si incepi sa generezi coduri si idei pentru viitorul joc, este posibil sa ai castiguri financiare odata cu incheierea proiectului. Cam asa a functionat si Valve cu Team Fortress 2 si DOTA 2, in urma carora gamerii care au contribuit la dezvoltarea lor s-au ales in medie cu 15.000$ in anul 2013.

 

Astfel, pe langa dragostea pe care o arata fanilor, Epic Games trebuie sa faca si bani, asa ca isi creaza o piata in interiorul jocului, in care jucatorii si artistii pot da, cumpara sau vinde moduri si continut, iar castigurile rezultate sunt impartite intre Epic si creatorul bunurilor. Gradul mare de transparenta pe care Epic Games il ofera este o strategie noua pentru companie, care va reflecta defectele jocului mai bine si va oferi fanilor o privire de ansamblu si in detaliu despre cum se creeaza un joc intr-un studio profesionist. Turnamentul crearii incepe aici.

Πηγή: theverge