Unealta Apple care permite utilizatorilor sa verifice daca optiunea Activation Lock este in functiune

24

Functia Activation Lock vine preactivata in cazul sistemului de operare iOS 7 si are drept scop sa protejeze utilizatorii de smartphone-uri de consecintele furtului dispozitivelor. Ca parte a serviciului Find my iPhone, Activation Lock elimina posibilitatea ca hotii sa poata sterge datele de pe dispozitivele furate si apoi sa le vanda unor cumparatori nevinovati.

 

Totusi, exista multi utilizatori care nu stiu daca au sau nu activ acest sistem de blocare, mai ales daca achizitioneaza smartphone-ul de pe internet si nu sunt primii care interactioneaza cu dispozitivul. Pentru aceste cazuri, Apple a lansat o unealta care permite verificare starii Activation Lock pe dispozitivul iOS al carei serii se introduce. Tot ce trebuie sa faca utilizatorul este sa introduca codul IMEI sau seria dispozitivului in portalul web al Apple, sa introduca codul CAPTCHA si se va afisa starea Activation Lock – activ sau dezactivat.

 

Chiar daca utilizatorii au acces la smartphone, portalul Apple este o unealta utila pentru ca permite verificarea si utilizatorul isi poate da seama daca Activation Lock este in functiune sau nu in mod “natural” sau a existat un proprietar (n.r – in cazul dispozitivelor second-hand) care a incercat sa pacaleasca acest sistem.

 

Portalul Apple pentru verificarea Activation Lock se poate accesa aici.

 

Πηγή: PocketNow