Un VP Samsung confirma un smartwatch ca proiect in derulare

15

Samsung Electronics Co dezvolta un ceas de mana care ar avea aceleasi functii ca un telefon intr-o incercare de a ramane competitivi si in viitor in lupta acestora cu Apple pentru cota de piata. Produsul ar putea fi numit Samsung Galaxy Altius si ar concura cu iwatch-ul celor de la Apple.

Zvonuri legate de lansarea unui ceas inteligent de catre Samsung au mai existat, insa acum pentru prima data avem confirmarea ca acesta exista. Vice-presedintele Samsung-Mobile, Lee Young Hee, a confirmat zvonurile intr-un interviu oferit publicatiei Bloomberg. Acesta a declarat ca “pregatesc ceasul de atat de mult timp”si ca muncesc din greu sa il pregateasca de lansare. “Noi pregatim produse pentru viitor, iar ceasul este cu siguranta unul dintre ele”

Lee nu a facut nici un comentariu legat de caracteristicile pe care smart watch-ul le va avea, despre pretul la care acesta va fi disponibil sau despre o data exacta a lansarii pe piata.

Samsung vorbeste pentru prima data despre acest proiect probabil ca urmare a informatiilor aparute in presa despre progresele pe care le face Apple cu ceasul inteligent, proiect la care lucreaza o echipa de 100 de specialisti.

Samsung nu este la prima incercare in zona de elecronice ce se pot purta, in 1999 acestia au lansat primul ceas-telefon sub numele de SPH-WP10, 10 ani mai tarziu lansand S9110, o versiune cu touch screen cu Bluetooth incorporat. Cel din urma reusea sa ofere support pentru sincronizarea cu Outlook.

Πηγή: Bloomberg