Un tren maglev din Japonia si-a depasit recordul mondial de viteza

24

Compania Central Japan Railway sustine ca trenul cu levitatie magnetica (n.r. – maglev) pe care il detine a reusit sa-ti depaseasca propriul record de viteza in cadrul unui curse-test efectuata pe o sina din Yamanashi.

 

Ulteriorul record fusese stabilit tot de un tren maglev acum 12 ani si era de 420 de km/h. In cadrul cursei-test, se pare ca trenul maglev care a doborat recordul avea drept pasageri 29 de ingineri si a atins viteza de 428 de km/h. Recordul pare ca va fi valabil, insa, doar pana saptamana viitoare, pentru ca Central Japan Railway isi propune sa efectueze o alta cursa in care un tren maglev va fi fortat la maxim si se spera depasirea vitezei de 598 de km/h.

 

De notat este ca, desi trenurile propulsate de levitatia magnetica pot atinge viteze foarte mari, pasagerii obisnuiti nu vor putea experimenta asa ceva. Compania japoneza va limita viteza trenurilor la aproximativ 500 de hm/h atunci cand le va introduce pentru public, in 2027. Totusi, chiar si asa, calatorii vor putea ajunge de la Tokyo la Nagoya in doar 40 de minute (adica jumatate din timpul necesar in prezent).

 

Se pare ca Central Japan Railway ar vrea sa extinda tehnologia si in Statele Unite, in special pe ruta New York Washington DC.

 

Πηγή: Engadget