Un studiu arata ca nu ne folosim smartphone-urile asa cum s-a crezut pana acum

21

Din toate lucrurile pe care le-am putea face cu smartphone-urile pe care de detinem, un studiu arata ca nu il facem pe cel mai de baza – nu descarcam aplicatii.

 

Un studio comScore arata ca aproape doua treimi dintre americanii proprietari de smartphone nu descarca nicio aplicatie. Raportul sugereaza ca descarcarile aplicatiilor din Statele Unite sunt produse de aproximativ 7% dintre cei care detin smartphone-uri. Desigur, asta nu inseamna ca utilizatorii nu folosesc aplicatii, ci doar ca nu le descarca. Aproximativ jumatate dintre utilizatori folosesc o singura aplicatie in 42% din timpul in care folosesc smartphone-ul. Cea mai folosita aplicatie s-a dovedit a fi Facebook. In restul timpului cat utilizeaza smartphone-ul, proprietarii folosesc 3-4 aplicatii, inclusiv Facebook.

 

Studiul a relevat si difernte intre utilizatorii de iOS si cei de Android. Proprietarii de iOS profera aplicatii de tip radio, stiri, social media si meteo. Utilizatorii Android folosesc cel mai mult optiunea de cautare a Google, Gmail si, pentru ca Google Now a devenit un asistent foarte comun si bine integrat, nu este clar ce alte servicii predomina. In plus, piata iOS produce venituri anuale cu 250.000 de dolari mai mari decat piata Android.

 

Πηγή: Slashgear