Un studiu arata ca Android 4.0 si iOS 8.0 produc cele mai mari probleme la nivelul aplicatiilor

14

Daca ati avut vreodata impresia ca sistemul dumneavoastra de operare de pe dispozitivul mobil cauzeaza probleme la nivelul aplicatiilor, s-ar putea sa fi avut dreptate. Un site de specialitate a publicat recent un raport care analizeaza incetarea functionarii (n.r. – crash-ul) a 20.000 de aplicatii si cifrele arata clar ca unele sisteme de operare sunt mai predispuse la asemenea probleme.

 

La nivelul sistemului Android, versiunea Ice Cream Sandwich (4.0) este cea mai vulnerabila in cazul crash-ului aplicatiilor, urmata indeaproape de Android KitKat (4.4). Surprinzator este ca, desi Android Lollipop nu a fost lansat de prea multa vreme, se pare ca bresele pe care aceasta versiune inca le are nu afecteaza functionarea aplicatiilor. In ceeea ce priveste sistemul de operare iOS, desi raportul arata ca rata de crash este scazuta, iOS 8 pare sa faca cele mai multe probleme. Rezultatul nu este deloc surprinzator, daca ne gandim ca aceasta versiune a cauzat numeroase probleme pe care Apple a incercat sa le rezolve inca de la lansare.

 

De notat este ca nu trebuie sa va grabiti acum sa evitati sistemele de operare de mai sus. Desi raportul analizeaza functionarea aplicatiilor, nu ofera si informatii legate de folosirea sistemului de operare. Cu alte cuvinte, un client de social media care nu face crash este aproape inutil, daca alte functii de baza ale sistemului de operare sunt la pamant. Raportul a relevat, de asemenea, ca stabilitatea sistemelor de operare nu se imbunatateste sau inrautateste constant, ci variaza de la versiune la versiune.

 

Πηγή: Engadget