Un studiu arata ca 80% dintre smartphone-uri nu sunt protejate malware

18

Pe masura ce smartphone-urile si tabletele cu sisteme de operare mobile cuceresc lumea, hackerii care produc virusi de tip malware au numai de castigat. Rapoarte cu privire la atacuri malware continua sa apara constant pentru sistemele de operare cele mai cunoscute.

Tinta cea mai frecventa a virusilor de tip malware este sistemul de operare Android pentru ca functionarea sa nu este atat de strict controlata ca la sisteme precum iOS sau Windows Phone. Acest lucru este o mare problema, mai ales pentru ca Android este sistemul de operare cel mai raspandit de pe planeta. Desigur, exista deja numeroase unelte oferite de companii de profil care ajuta la protectia dispozitivelor mobile impotriva malware-urilor sau a altor amenintari de securitate. Totusi, un nou studiu efectuat de Juniper Research releva ca 80 de procente dintre smartphone-urile de pe piata raman neprotejate in fata atacurilor cu virusi de tip malware.

Vestea buna este ca aceeasi companie care a descoperit cifra alarmanta mentionata mai sus a observant si ca exista o tendinta de ameliorare. Potrivit previziunilor Juniper Research aproximativ 1.3 miliarde de smartphone-uri vor softuri de protectie impotriva malware-urilor, pana in anul 2018. Acest lucru ar insemna o crestere seminificativa, tinand cont ca in 2013 exista doar 325 de milioane de dispozitive protejate.

 

Πηγή: BGR