Un ransomware periculos îşi aşteaptă victimele pe reţele de socializare

42

Hackerii caută tot timpul metode pentru a infecta utilizatorii de internet. Dacă nu pot să o facă prin intermediul breşelor din browserele de internet sau al aplicaţiilor infectate îşi găsesc altă cale. Tocmai au făcut-o unii infractori cibernetici care folosesc o versiune a periculosului malware de tip ransomware, Locky. Potrivit celor de la Check Point, versiunea acestui virus, care vă poate bloca datele pentru a vă cere recompensă, se propagă prin intermediul reţelelor de socializare, precum Facebook, LinkedIn şi altele.

 

Această versiune profită de unele breşe în modul în care reţelele de socializare administrează imaginile. Acesta forţează descărcarea unor imagini infectate pe dispozitiv. Deocamdată ar fi vorba doar de calculatoare.

 

Specialiştii de la Check Point s-au arătat suprinşi de această metodă. Locky, dacă este descoperit din alte surse, poate fi blocat uşor de soluţiile antivirus, codul său fiind recunoscut cu uşurinţă, problema mare este aceea că vine prin reţelele de socializare. Multe soluţii de securitate sunt, însă, învăţate să aibă încredere în reţelele de socializare mari, iar asta reprezintă ea o breşă în sine.

 

Specialiştii de la Check Point afirmă că i-au avertizat de ameninţare pe cei de la Facebook şi LinkedIn încă din septembrie, dar încă nu ştiu dacă cele două reţele au găsit o soluţie. Contactate de cei de la Engadget.com, cele două companii nu au oferit explicaţii care să ofere certitudini în această privinţă, condiţii în care, deocamdată, ar fi recomandat ca descărcarea de imagini, cel puţin din surse necunoscute, să fie evitată.

 

Πηγή: Engadget