Un pusti a cheltuit 2500$ in 10 minute intr-un joc “gratuit” luat din App Store

11

Violenta din jocuri nu va mai fi principalul motiv de ingrijorare al mamelor plictisite. Producatorii de jocuri au gasit o solutie mai buna ca sa isi dea foc la valiza, cumpararea articolelor in jocurile gratuite fara un acord explicit sau alte date securizate la care au acces doar persoanele responsabile.

Strategia de mai sus, pusa in practica pentru o utilizare cat mai facila, da roade neasteptate. In noua era a tehnologiei, copiii scapati de sub supraveghere, nu mai sparg vase, nu insfaca prajituri ci dau tunuri serioase in conturile parintilor.

Acesta este si cazul pustiului din imagine. Parintii i-au dat voie sa descarce jocul Zombie v Ninja si sa il joace pe iPad crezand ca acesta este 100% gratuit, conform informatiilor afisate. Nu stiau insa de costurile ascunse, descoperite cu usurinta de fiul lor in varsta de numai 5 ani. Omu’ a cheltuit in 10 minute 2500 de dolari pe tot felul de chei si arme. Acum a recunoscut ca nu va mai pupa iPad.

Apple a fost de acord sa le returneze banii parintilor, dar nu credem ca acesta este un caz izolat. Practicile prin care producatorii ofera jocuri gratuite, dar cer bani pentru continut suplimentar sunt tot mai des intalnite si ii vizeaza in special pe cei mici, asadar ochii si tableta.

Sursa: gizmodo.com