Un proiect romanesc se afla printre castigatorii Google RISE Awards 2015

16

loT4Girls este proiectul organizatiei TechLounge din Romania care se afla printre castigatorii programului RISE Awards 2015, primind o finantare de 25.000 dolari prin intermediul Google RISE Awards.

 

Proiectul are ca scop promovarea informaticii in randul elevelor de liceu, ca obiectiv de cariera si studii. Proiectul se adreseaza elevelor de liceu, care au oportunitatea sa programeze, intr-un mod foarte practic si distractiv, obiecte “smart”. Fetele vor dezvolta aplicatii pentru gadgeturi pe care le vor putea purta.

 

Programul RISE Awards derulat de Google are ca scop sprijinirea derularii de programe care sa inspire si sa pregateasca viitoarea generatie de specialisti in stiinte informatice, in special cele care se adreseaza fetelor, minoritatilor si elevilor cu situatii economico-sociale precare. Partenerii programului RISE sunt organizatii care educa, angreneaza si provoaca elevii sa descopere stiintele informatice, prin intermediul de activitati extracuriculare.

 

In 2015, in cadrul programului RISE Award, Google a acordat granturi catre 37 de organizatii din 17 tari, cu o valoare cumulata de 1,5 milioane dolari. Google RISE Awards a demarat in 2010, iar in cei 6 ani au fost acordate finantari de 4,3 milioane dolari, catre 205 organizatii din peste 25 de tari. Lista completa a castigatorilor Google RISE Awards 2015 o gasiti aici.