Un nou competitor pentru Project Ara isi propune sa se lanseze in 2015

37

Se pare ca smartphone-urile modulare vor fi urmatoarea inovatie in materie de tehnologie. Proiectele de acest fel devin din ce in ce mai ambitioase, iar proiectul Google Project Ara deja a dus la conceperea unui smartphone in care partile componente se pot inlocui, fiind sustinute de un schelet de pe care se pot scoate.

 

Cel mai nou competitor pe segmentul smartphone-urilor modulare este Puzzlephone. Acest smartphone permite personalizarea la trei niveluri – Creierui (partile smarphone-ului cum sunt camera foto si celelalte componente care ajuta la alimentare), Coloana Vertebrala (care include boxele si ecranul) si ceea ce creatorii lui au numit Inima (adica bateria). Practic, la fel ca si in cazul Project Ara, componentele vor putea fi schimbate daca se uzeaza sau daca utilizatorul vrea un upgrade.

 

Initial, Puzzlephone va rula o versiune modificata a sistemului de operare Android, insa nu este clar daca asta inseamna ca va putea rula aplicatii din Play Store sau alte servicii din aceasta gama. In viitor, este posibil ca specialistii din spatele gadget-ului sa modifice si versiuni de Windows Phone sau Firefox OS pentru a putea rula pe Puzzlephone. Echipa din spatele smartphone-ului Puzzlephone intentioneaza s ail lanseze in a doua parte a anului 2015.

 

Πηγή: PocketNow