Un malware a permis sustragerea de date de la 225.000 de conturi Apple

24

Utilizatorii care si-au supus smartphone-urile iPhone procesului de jailbreak au mai multe posibilitati de rulare a aplicatiilor si a interfatelor dorite, dar se expun si anumitor riscuri. iPhone-urile jailbreak permit aplicatiilor sa ia control asupra dispozitivului, iar asta poate insemna, uneori, furt de date.

 

Specialistii in securitate au descoperit o tulpina de malware iOS numita KeyRider care a dus la furtul de date din peste 225.000 de conturi ale utilizatorilor Apple care detin iPhone-uri supuse jailbreak. Software-ul care cauzeaza probleme profita de aplicatiile chineze care permit utilizatorilor sa uploadeze si share-uiesc direct propriul continut. Daca utilizatorul va descarca cel cod, malware-ul fie va incepe sa fure date din contul Apple, fie va expune utilizatorul la atacuri de tip ransome.

 

Acest tip de problema nu se intalneste decat in cazul utilizatorilor care folosesc dispozitive iPhone supuse procesului de jailbreak, deci ceilalti nu ar trebui sa isi faca griji. Oricum ar fi, malware-ul si metoda de furt de date descrisa mai sus poate genera probleme mai ales in China unde utilizatorii obisnuiesc frecvent sa faca jailbreak dispozitivelor iOS.

 

Πηγή: Engadget