Un Google Docs mai puternic

  131

  Cu numai cateva luni inainte ca Microsoft sa anunte lansarea suitei Office Online, Google lanseaza o noua versiune a serviciului Google Docs. Cu multe functii noi si punand accentul pe colaborarea intre editori, noul Docs obliga Microsoft la un produs cel putin la fel de bun.

   

  Colaborare in timp real – aceasta este principala mare noutate pe care o propune noua versiune Google Docs. Mai multi utilizatori pot accesa acelasi document (dupa ce acesta a fost “shared” inainte) si pot edita in acelasi timp, schimbarile fiind salvate tot in timp real, fara a mai fi necesara operatiunea “CTRL + S”. Operatiunea este valabila pentru toate tipurile de documente care pot fi create cu Google Docs.

   

  Tot pentru o mai buna colaborare intre editori, Google Docs include acum si functia chat, functie care permite utilizatorilor sa comunice intre ei in timp ce editeaza documentele.

   

  Insa, nu toti utilizatorii folosesc suitele de editare/crearea documente online pentru sharing de documente intr-un anumit grup, ci numai pentru crearea de documente in lipsa unei licente pentru o suita gen Microsoft Office.

   

  Pentru ei sunt mai importante functiile noi pe care Google le-a integrat :

            O “rigla” pentru stabilirea marginilor din interiorul documentului

            Utilizarea tab-urilor in cadrul documentului

            Bara de formule pentru calcule in documentele tip excel

            Posibilitatea de a muta coloane intregi in cadrul documentelor tip excel

            Cu Drawings utilizatorul poate crea noi scheme grafice impreuna cu alti editori, in timp real; pana acum documentele create cu aceasta aplicatie nu putea fi nici macar trimise spre editare altor utilizatori;

            Schemele grafice pot fi transferate cu copy/paste in cadrul celorlalte tipuri de documente

            In cadrul documentelor tip Word pozitionarea fotografiilor a devenit mai usoara realizandu-se prin sistemul “drag and drop”.

   

  Noua versiune Google Docs este accesibila numai “la cerere”. Trebuie sa accesati sectiunea “Settings” si sa mergeti la tab-ul “Editing” iar aici sa bifati optiunea “New version of Google documents”.