Un fost sef al News Corp ofera 500 milioane de dolari pe Hulu

12

Peter Chermin, un fost presedinte al conglomeratului media News Corp, a facut o oferta de 500 de milioane de dolari pentru serviciul de streaming video Hulu.

In luna martie, Disney si News Corp au demarat discutii legate de viitorul platformei in care detin participatii majore. Cei doi giganti nu se mai inteleg in legatura cu  strategiai pentru Hulu. Disney vrea ca platforma sa se concentreze pe oferirea filmelor si serialelor cu inserare de reclame in ele, in vreme ce compania mogulului Rupert Murdoch vrea sa se axeze pe un model bazat pe abonamente. Comcast, cel de-al treilea partener din cadrul Hulu, nu are voie sa se pronunte asupra strategiei Hulu, ca urmare a restrictiilor introduse de autoritatile antitrust dupa achizitia NBC.

Compania lui Chermin, Chermin Group, detine actiuni si la alte companii din tehnologie, precum Pandora. Peter este in acest moment si membru in consiliul de administratie al Hulu.

Pretul tranzactiei ar putea creste, din moment ce oferta de jumatate de miliard de dolari este doar pentru un set limitat de drepturi de transmitere. In urma cu cativa ani, proprietarii Hulu pusesera compania la vanzare pentru 2 miliarde de dolari. In trecut, si Yahoo! a avut discutii pentru achizitia Hulu.

Jason Kilar, directorul general al Hulu, a parasit in ianuarie compania, desi veniturile acesteia pe 2012 au urcat cu 65%. Motivul: divergentele dintre actionari.

In Romania nu se pot viziona in mod traditional filmele si serialele de pe Hulu. Totusi, sunt disponibile o serie de extensii pentru Chrome, precum Hola Unblocker, care, odata instalate, permit vizionarea nelimitata si gratuita.