Un englez a vandut casti contrafacute in valoare de 40mil de dolari. Va sade 2 ani la inchisoare

28

Michael Reeder, unul dintre cei mai de succes vanzatori de produse contrafacute din Anglia, a fost condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare. Personajul vindea online casti de origine dubioasa ce purtau nume ale marcilor consacrate, iar succesul ii era asigurat in special de Sennheiser si Monster.

Mikey nu era pregatit inca sa iasa din afaceri, desi vanduse produse in valoare de 40 de milioane de Dolari. La adresa faptasului au mai fost gasite produse in valoare de 400.000 de Dolari.

Compania Germana Sennheiser s-a implicat in ancheta si a declarat ca imaginea si profiturile le-au fost stirbite de aproximativ 400.000 de produse contrafacute, fabricate in China si distribuite pe pietele respectabile.

Nu este mentionat profitul net sau daca suma este raportata la pretul impus de producatorii articolelor originale, dar, cu siguranta el trecuse pragul “nu ma intreba cum am facut primul milion de Dolari”.

Daca va mandriti cu o pereche de casti “de firma”, iar cand dati volumul la maxim sare orez din ele probabil ati fost victima unei inselatorii.

Πηγή: engadget