Un constructor din China a reusit sa ridice un zgarie-nori cu 57 de etaje in mai putin de trei saptamani

90

Mini Sky City este numele unui nou zgarie-nori care a fost ridicat recent in China si care a fost construit din doar 19 zile. Timpul de constructie reprezinta un record pentru industria de profil. Firma constructoare isi propune, de asemenea, ca in viitor sa ridice un turn de 220 de etaje care va masura 238 de metri, cu 10 metri mai mult decat Burj Khalifa din Dubai.

 

BBC noteaza ca ridicarea turnului de 220 de etaje ar putea sa dureze doar trei luni, insa este nevoie de inca patru luni suplimentare pentru a-i construi fundatia. Contractorul care se afla in spatele acestor proiecte se numeste Zhang Yue si este de parere ca se afla la granita evolutiei in industria de profil. Secretul construirii atat de rapide a cladirii Mini Sky City se afla in modulele de otel prefabricate care au fost folosite. Acestea se imbina perfect, ceea ce permite muncitorilor sa lucreze mai repede decat in mod obisnuit.

 

Blocurile de otel necesare pentru a ridica turnul s-au incadrat in trei catelogorii de module: coloane, stalpi de sustinere oblici si panouri de podea. Acestea au avut preinstalate tevile, instalatia electrica si cea de aerisire, ceea ce a scurtat mult din timpul necesar constructiei.

 

Iata si un material video cu un timelapse al ridicarii Mini Sky City:

 

 

Πηγή: BGR