Un bug Skype cauzeaza probleme la nivelul mesajelor de pe Android, iOS si Windows

25

Se pare ca utilizatorii Skype nu sunt feriti de probleme, intrucat recent a fost descoperit un bug care cauzeaza probleme la nivelul mesajelor, similar cu ce se intampla in cazul Apple. Aplicatia Messages de la Apple inceta sa functioneze atunci cand utilizatorul primea o anume serie de caractere Unicode.

 

In cazul Skype, apar probleme la nivelul mesajelor de fiecare data cand utilizatorul primeste seria de caractere http://:. Bresa de functionare afecteaza aplicatia Skype de pe dispozitivele Android, iOS si Windows in diverse situatii. Spre exemplu, aplicatia de pe sistemele de operare Windows da crash daca cel care trimite sirul de caractere este emitatorul, iar functionarea de intrerupe complet daca sirul de caractere este primit de la cineva. In cazul aplicatiilor iOS si Android, utilizatorii nu sunt afectati decat daca primesc acest sir de caractere, nu si daca il trimit.

 

Daca sunteti in vreuna dintre aceste situatii, puteti ruga persoana care a trimis mesajul sa il stearga si sa instaleze o versiune mai veche a aplicatiei Skype pentru Windows (in cazul Android si iOS aceasta nu este o solutie). Skype a declarat ca problema este cunoscuta si ca firma lucreaza deja la gasirea unei solutii.

 

Πηγή: Engadget