Un atac informatic a dus la furtul de date personale a 25.000 de angajati ai Departamentului de Securitate SUA

17

Angajatii guvernului Statelor Unite au fost tintele unui atac informatic prin care au fost dezvaluite date personale. Aceste date au inclus numere de asigurari sociale, date de nastere, dar si informatii despre educatie, caziere, date despre rude sau cunostinte ale celor afectati.

 

Informatiile sustrase sunt atat de complexe pentru ca hackerii au atacat Serviciul de Investigatii al Statelor Unite (n.r – sau USIS), entitate care are legaturi si cu agentii, printre care se cea de securitate. Datele sustrase provin in special de la angajati ai departamentului de imigrari, dar si de la departamentul de securitate la granita, consemneaza cei de la Reuters. Informatiile pe care hackerii le-au furat ar putea contine si detalii despre unii angajati aflati sub acoperire.

 

Primele informatii despre atac au aparut la inceputul acestei luni, insa abia acum amploarea daunelor a fost dezvaluita. Daca atacul informatic a fost initiat de cineva din afara Statelor Unite, specialistii estimeaza ca datele ar putea fi folosite pentru a santaja angajatii Departamentului de Securitate.

 

Departamentul de Securitate este o entitate infiintata dupa atacurile teroriste de la 11 septembrie si are drept scop impiedicarea acestor atacuri pe teritoriul Statelor Unite, controlul granitelor, dar si alte atributii. De cand au fost dezvaluite detaliile cu privire la atacul informatic, acest department a incetat sa mai lucreze cu USIS, iar FBI continua investigatiile pentru a-i gasi pe vinovati.

 

Πηγή: The Verge