Umbrela inteligentă, produsă de foşti ingineri de la Samsung, ar putea ajunge şi în Europa

85

Universul obiectelor banale devenit şi inteligente este în continuă expansiune. Probabil unii dintre voi ştiţi că există şi cârlige de rufe inteligente care vă pot alerta în cazul în care urmează să plouă, ca să va puteţi strânge rufele la timp, înainte să înceapă ploaia. Ei bine, de ce nu ar putea să facă acest lucru şi o umbrelă? Doar este un obiect care de protejează de ploaie, nu?

 

O echipă de ingineri, plecaţi din compania Samsung, s-au gândit că este logic ca o umbrelă să poată acest lucru. Plus că este foarte util, ca atunci când pleci de acasă să ştii dacă ar fi cazul să iei umbrela cu tine sau nu. Să nu o cari degeaba sau să o laşi acasă când defapt ar fi trebuit să o iei cu tine.

 

Foarte sofisticată, nu este. Umbrela are incorporat în mâner un mic dispozitiv, dotat cu antenă Bluetooth, care se conectează în fiecare dimineaţă la telefonul cu care este sincronizat şi în funcţie de prognoza meteo, îl înştiinţează pe proprietar dacă va fi sau nu nevoie de umbrelă pe durata zilei. Tot ce trebuie să facă proprietarul este să “zgâlţâie” puţin umbrela înainte de plecare, iar un lumină se va aprinde. Dacă e roşie, înseamnă că vremea va fi urâtă, dacă este verde, înseamnă că nu este nevoie de umbrela.

 

Umbrela vine cu o aplicaţie dedicată, atât pe Android, cât şi pe iOS prin care umbrela îşi culege informaţiile, cum ar fi prognoza sau locaţia, asta în cazul în care GPS de pe telefon este pornit.

 

Interesant este că vine şi cu sistemul de alarmă prin vibraţii în cazul în care uitaţi de umbrelă sau din contră, luaţi umbrela şi uitaţi telefonul.

 

Umbrela care costa circa 100 de dolari, este disponibilă deocamdată în Japonia şi Coreea de Sud, dar se pare că Opus One negociază cu distribuitori are să o aducă şi în Europa, mai exact în Marea Britanie. Design-ul mânerului este dovada clară că a fost creat având în minte imaginea ploilor din Insulă.

 

Πηγή: Engadget