“Ultra-tableta” Remix seamana izbitor cu Surface

40

Cum la evenimentul CES 2015 au fost prezentate o multitudine de produse, inevitabil au existat si similaritati mai mici sau mai mari intre unele dintre acestea. O astfel de situatie s-a inregistrat intre Polaroid si Oppo, dar si in cazul tabletei Remix de la Jide Technology.

 

Remix este o tableta cu sistem de operare care ruleaza Remix OS, un sistem care are la baza Android KitKat. Tableta a fost creata de fosti angajati ai Google. Ideea de la care s-a pornit atunci cand s-a creat Remix OS a fost ca tableta va fi folosita in companie cu tastatura si mouse. Acest lucru vrea sa aduca o experienta cat mai aproape de laptop utilizatorilor, asa cum se intampla in cazul altor tablete cu sistem de operare Android.

 

La nivel hardware, tableta este dotata cu un suport care ii permite sa stea ridicata, asa cum se intampla in cazul Surface, si exista o tastatura companion care se poate conecta cu ajutorul unui sistem pe baza de magneti. Chiar daca Remix nu are suport direct pentru conectarea USB, utilizatorii pot folosi un adaptor OTG si pot astfel conecta la tableta accesorii PC.

 

Deocamdata, cei de la Jide Technology nu au oferit specificatii tehnice complete pentru Remix. Totusi, este cunoscut faptul ca tableta este dotata cu un ecran de 11.6 inci care ofera o rezolutie 1080p, memoria RAM este de 2 GB, iar procesorul este un Nvidia Tegra, desi nu este clar ce model. Remix va fi vanduta in Statele Unite cu un pret de aproximativ 250 de dolari pentru modelul cu capacitate de stocare de 16 GB.

 

Ramane de vazut care va fi pozitia Microsoft in legatura cu asemanarea dintre tabletele Remix si Surface.

 

Πηγή: PocketNow