Ultimul hit Psy “Gentleman” atinge 38 de milioane de vizualizari intr-o singura zi

10

“Gangnam Style” a fost primul clip care a atins 1 miliard de vizualizari pe site-ul de video sharing YouTube, record atins in decembrie anul trecut. Cu toate ca cea de-a doua piesa lansata de artistul sud-coreean nu a fost la fel de bine primita de fani, aceasta a fost vizualizata de 100 de milioane de ori in mai putin de 4 zile, performanta atinsa de primul clip Psy in aproape doua luni.

“Gentleman” este acum cel mai vizionat clip in decursul unei singure zile, record detinut pana acum de KONY 2012, un documentar Invisible Children care a reusit sa fie vizualizat de 31 de milioane de ori pe 7 martie, 2012.

Nikesh Arora, chief business officer la Google, a declarat in al patrulea trimestru al anului trecut ca “Gangnam Style” a generat profituri de 8 milioane de dolari, aducand in medie companiei 0,65 de centi de fiecare data cand clipul era vizualizat. Din acest profit doar jumatate ajunge la Google, jumatate fiind profitul casei de productie a artistului.

Al doilea hit Psy are mari sanse sa devina la fel de cunoscut publicului ca si “Gangnam Style” si cu siguranta macar la fel de profitabil.

Πηγή: TechCrunch