Ultimele zile de inscrieri la editia 2013 a Fotogenica

24

Perioada de inscriere la Fotogenica, eveniment dedicat artei fotografice din Romania, se apropie de final, cei interesati avand inca 10 zile pentru a se inregistra.

Evenimentul, sustinut de Canon Romania, se va desfasura in perioada 7 – 9 iunie la complexul Wolf din Bran.

Participantii vor avea posibilitatea de a invata elemente de tehnica in arta fotografica chiar de la fotografii profesionisti care vor fi lectori in cadrul evenimentului si vor coordona workshop-uri de specialitate. Invitatul special al acestui eveniment va fi Brutus Östling, ambasador Canon si promotor al fotografiei de natura. Acesta va sustine un workshop in cadrul rezervatiei de ursi de la Zarnesti.

Progamul evenimentului va incepe, vineri, cu prezentarea lui Mugur Varzariu, Canon Explorer si continua cu proiectia “Romania lui Sorin Onisor”.

Cea de-a doua zi va debuta cu sesiunea foto ” Rasarit la Sirnea” sustinuta de Toma Bonciu, iar activitatile vor continua cu workshop-uri precum: fotografie subacvatica prezentat de Mircea Badut unde organizatorii pun la dispozitia participantilor aparate specializate, atelier practic de fotografie nud organizat de Francisc Vaida, o sesiune de fotografie de moda coordonata de Simion Buia si o introducere in zona dualismul clar-neclar in fotografie, sustinuta Mihai Musceleanu.

Tot sambata, vor fi ateliere practice pe diferite teme, precum timelapse (Bogdan Botofei), tutorial pentru realizarea de videoclipuri cu ajutorul echipamentelor DSLR (Adi Popa), fotografie nocturna si Astrofotografie (Catalin Paduraru).

In plus, participantii pot testa echipamente profesionale Canon: aparate foto, obiective si imprimante.

Cele mai bune fotografii realizate in cadrul workshop-urilor for fi expuse la finalul evenimentului, iar lectorii vor selecta castigatorii editiei 2013.

Premiile vor fi oferite de catre Canon si constau in: un EOS 60D, o doua imprimante foto: PIXMA PRO 9 000 si respectiv Selphy CP900.

De asemenea, pasionatii de fotografie pot castiga unul din cele doua bilete de acces, ce includ masa si cazarea la editia 2013 a Fotogenica, oferite de Canon pe pagina de Facebook.