Uber liciteaza 3 miliarde de dolari pentru Nokia Here Maps

17

Uber isi doreste sa cumpere tehnologia de cartare a Nokia Here Maps. New York Times sustine ca Uber a licitat 3 miliarde de dolari pentru acest lucru. Se pare ca in cadrul licitatiei sunt prezente nume mari precum BMW, Audi, Mercedes-Benz si motorul de cautare chinezesc Baidu.

 

Chiar daca Google Maps este un serviciu popular in Statele Unite, asta nu se intampla neaparat si in alte tari. Publicatia americana sustine ca, la nivel global, sistemul de navigare folosit Here Maps este prezent in 80% dintre sistemele GPS incorporate in autoturisme. In ceea ce priveste interesul Uber pentru Here, probabil ca sistemul de navigare ar putea ajuta reteaua de car-pooling UberPool si poate crea o conexiune intre soferi si pasageri.

 

In plus, achizitionarea sistemului ar fi un plus pentru Uber in ceea ce priveste dezvoltarea si ghidarea de autovehicule care se pot conduce singure, intrucat desi exista suport Google Maps, si cei de la Google urmaresc sa imbunatateasca sistemele de autopilot pentru masini. Daca vreuna dintre companiile implicate va castiga licitatia, cu siguranta va impune o serie de taxe pentru a permite altor firme doritoare sa foloseasca tehnologia.

 

Πηγή: Engadget