Uber a lansat serviciu Uber Boats in Istanbul

293

Acum un an, Uber lansa in Instanbul celebru serviciu de transport cu masina, iar recent compania a introdus o facilitate similara si pentru barci. Noul serviciu introdus recent se numeste UberBOAT si urmareste sa le ofere localnicilor o alternativa confortabila si convenabila pentru transportul pe apa.

Cei de la Uber au facut un parteneriat cu Navette-Tezman Holding compania turceasca de transport naval de lux, iar cu ajutorul serviciului utilizatorii UberBOAT vor putea traversa stramtoarea Bosfor, canalul care desparte partea europeana si partea asiatica a Turciei. Potrivit Uber, utilizatorii vor avea acces la UberBOAT de fiecare data cand se afla langa apa, iar optiunea pentru transport naval va fi disponibila in meniul aplicatiei. Daca utilizatorii gasesc o barca disponibila care se afla in apropiere, trebuie doar sa seteze punctul de la care vor fi preluati. Dupa acest pas, vor primi un telefon de la capitanul ambarcatiunii care va confirma ca se afla pe drum.

La fel ca si in cazul transportului cu autoturismul, tarifele pentru UberBOAT vor depinde de destinatia aleasa. Costurile vor varia, cel mai probabil intre 20 si 150 de dolari. In plus, UberBOAT va permite impartirea platii intre pasageri. Asta inseamna ca un pasager ar putea plati calatorii ieftine de 2.5 dolari pana la 18.75 dolari. Pe langa tariful mic, cu siguranta ca passagerii se vor bucura ca pot admira Stramtoarea Bosfor fara sa se afle in aglomeratia din trafic. 

 

Desi Uber a lansat un serviciu similar si anul trecut in Boston, acesta a fost doar sezonier. Spre deosebire de varianta americana, UberBOAT Istambul pare sa fie un serviciu care va fi disponibil tot timpul anului. Ramane de vazut cum va fi primit noul serviciu, dar este de notat ca Uber a avut parte de ostilitati de-a lungul timpului.

Πηγή: Tech Times