Uber a ajuns sa valoreze peste 50 de milioane de dolari

25

Uber incepe sa devina o companie din ce in ce mai valoroasa. In prezent, firma valoreaza 51 de miliarde de dolari, dupa ce a reusit recent sa stranga inca 1 miliard de dolari. Uber a atins acest prag in doar doi ani, ceea ce inseamna ca a reusit sa intreaca performanta inregistrata in trecut de Facebook.

 

In cadrul ultimelor eforturi pe care le-a facut pentru a obtine finantari, Uber a atras o serie de investitori, iar New York Times si Wall Street Journal sustin ca printre acesti investitori s-ar numara si Microsoft. Niciuna dintre companii nu a facut pana acum o declaratie oficiala in legatura cu acest subiect, insa Bloomberg sustine ca Microsoft ar fi contribuit cu 100 de milioane de dolari. Nu este clar daca asta inseamna ca cele doua companii vor sa aiba o relatie mai stransa, insa este posibil sa colaboreze pentru cateva proiecte. De notat in acest context este si ca in luna iunie Uber a cumparat o parte din sistemul de cartare Bing, iar achizitia i-a adus si 100 de angajati ai Microsoft.

 

Microsoft ar fi prima companie din domeniul tehnologiei care a decis sa investeasca in serviciul de ride-sharing. Si Baidu, gigantul chinezesc, a investit aproximativ 600 de milioane de dolari, dupa ce Uber a fost evaluata la 40 de milioane de dolari. Jeff Bezos de la Amazon a investit in Uber inca din 2011, iar Google a acordat si ea o suma de bani in 2013. Oricum ar fi, in prezent Uber planuieste sa cheltuiasca 5 miliarde de dolari pentru a promova serviciul in China, India si in Asia de sud-est.

 

Πηγή: Engadget