Twitter sustine ca lansarea iOS 8 a cauzat pierderea a 4 milioane de utilizatori pentru reteaua sociala

17

Recent, Twitter a dat publicitatii date cu privire la castigurile companie, insa oficialii au precizat si ce efecte a avut lansarea iOS 8 asupra retelei sociale. Astfel, cei de la Twitter au marturisit ca, odata cu lansarea sistemului de operare Apple, au pierdut aproximativ 4 milioane de utilizatori. Numarul de utilizatori activi ai retelei reprezinta modalitatea cea mai buna prin care compania isi evalueaza succesul – in prezent, exista 288 milioane de utilizatori activim, dar oficialii Twitter sustin ca cifra ar fi putut fi cu 4 milioane mai mare.

 

Oficialii au clarificat apoi ca anuntul nu este neaparat un atac asupra Apple. Totusi, modificarile pe care Apple le-a adus iOS 8 a modificat si modul in care Twitter tinea evidenta utilizatorilor care viziteaza site-ul. Cei de la Twitter au subliniat ca firma mentine o relatie buna cu Apple si ca orice probleme legate de monitorizarea numarului de utilizatori au fost rezolvate. Principalele dificultati provin de la faptul ca iOS 8 nu mai extrage automat feed-urile de Twitter in cazul optiunii Shared Feeds din browserul Safari. Mai simplu spus, iOS 7 verifica si feed-ul de Twitter in cazul in care utilizatorul folosea Shared Feeds, astfel ca acel tab era umplut cu continut pe care l-au impartasit cei pe care ii urmarea. Twitter sustine ca mica schimbare pe care Apple a facut-o in iOS 8 a generat pierderea a 3 milioane de utilizatori.

 

Destul de hilar, insa, celalat milion de utilizatori pierdut este atribuit de catre Twitter utilizatorilor care si-au uitat parolele. Debutul iOS 8 a insemnat si lansarea smartphone-urilor iPhone 6 si iPhone 6 Plus, asa ca o parte dintre utilizatorii care si-au cumparat noile smartphone-uri au uitat, poate, parolele conturilor de Twitter sau pur si simplu nu si-au mai instalat aplicatia pe noul dispozitiv.

 

Πηγή: Slashgear