Twitter retrage aplicatia Tweetdeck pentru iOS si Android

15

Twitter a  anuntat recent ca va retrage in luna mai aplicatia Tweetdeck de pe sistemele de operare iOS si Android. Ca retrospectiva, Twitter a cumparat Tweetdeck in mai 2011 pentru mai mult de 40 de milioane de dolari, suma constand atat in lichiditati cat si in actiuni. Aceasta decizie de a retrage aplicatiile din sistemele de operare mobile demonstreaza faptul ca Twitter a devenit foarte protector cu API-urile retelei sociale – incearca sa limiteze utilizatorii de iOS si Android la aplicatiile oficiale Twitter.

In plus, pe langa retragerea Tweetdeck, compania va retrage si Tweetdeck AIR si integrarea Facebook a acestuia. “Pentru a continua sa oferim un produs foarte bun care se adreseaza unor nevoi unice trebuie sa ne concentram eforturile de dezvoltare a unui serviciu modern, cu versiuni web a Tweetdeck”, consemneaza compania intr-un post pe blogul oficial. “Pentru a ajunge acolo intrerupem suportul aplicatiilor noastre mai vechi: Tweetdeck AIR, Tweetdeck pentru Android si Tweetdeck pentru iPhone”, se mai precizeaza in acelasi post.

Aplicatiile de mai sus vor fi retrase din magazinele online incepand cu luna mai si vor inceta sa mai functioneze la scurt timp dupa. Chiar daca aceasta veste ar putea deranja utilizatorii loiali Tweetdeck, compania promite ca retragerea nu va reprezenta sfarsitul serviciului. Se sugereaza ca viitorul Tweetdeck va fi bazat pe versiunea web, in special pe integrarea cu browserul Google Chrome.

Pe parcursul ultimelor 18 luni am fost concentrati pe construirea unei aplicatii web rapide si bogata in optiuni, precum si o aplicatie Chrome care va oferi cateva faciitati unice precum notificarile. Recent am introdus  multe imbunatatiri acestor aplicatii – un nou aspect, unelte precum  autocompletarea in cazul cautarilor si filtre pentru cautare  pentru ca utilizatorii sa ajunga rapid la continutul pe care il doresc – si un update pentru stream-ul de Twitter, astfel incat utilizatorii pot vedea imediat cele mai recente tweet-uri ”, a mai informat compania.

 

 

Sursa: The Inquirer