Twitter lanseaza o aplicatie Android optimizata pentru tablete si o face exclusiva Samsung

22

Twitter a anuntat lansarea unei aplicatii optimizata pentru tabletele care ruleaza sistemul de operare Android, dar aceasta va fi exclusiv pentru dispozitivele Samsung Galaxy Note 10.1. Pana acum, utilizatorii de tablete au trebuit sa foloseasca o aplicatie care era, practic, o versiune la scara mare a aplicatiei pentru smartphone-uri, dar se pare ca, in afara de proprietarii tabletelor Galaxy Note 10.1, situatia va ramane la fel.

Aceasta lansare exclusiva pentru tableta Samsung pare a fi o miscare a Twitter de a impresiona, mai ales ca dispozitivul permite folosirea aplicatiei in mod split-screen. In plus, pixul special stylus al tabletei va lasa utilizatorii sa deseneze pe imaginile lor inainte sa le incarce pe reteaua sociala. Desigur, pe langa aceste optiuni speciale, Twitter pentru Samsung Galaxy Note 10.1 aduce imbunatatiri semnificative si la nivelul performantei si a altor capitole.

Intr-un post pe blogul companiei compania a anuntat ca se gandea la lansarea unei astfel de aplicatii, dupa ce multa vreme a oferit doar o aplicatie native pentru smartphone-uri. “Vizualizarea de tip landscape (n.r – in cazul tabletei) va va umple ecranul cu tweet-uri, conversatii, trenduri, conturi pe care sa le urmariti si multe altele. Cu o singura atingere, tweet-urile se extind pe partea dreapta a ecranului si afiseaza imagini, materiale video si preview-uri pentru articole. Cu inca o atingere, utilizatorii pot vizualiza fotografiile, reda materialele video si citi pagini de pe internet in mod fullscreen”, s-a mai precizat pe blogul Twitter.

Detinatorii de dispozitive Samsung Galaxy Note 10.1 (varianta 2014) pot descarca gratuit aplicatia Twitter dedicata dispozitivelor din magazinul online Google Play. Twitter a mai precizat ca va mai lansa o versiune care sa fie compatibila cu alte modele de tablete Samsung si ca, spre sfarsitul anului, va exista o aplicatie speciala compatibila cu toate tabletele.

Πηγή: The Inquirer