Twitter lanseaza aplicatia de video sharing Vine

13

Twitter a lansat ieri o aplicatie de video sharing care iti permite sa distribui clipuri cu lungimi de pana la 6 secunde.

Pentru moment aplicatia gratuita este disponibila doar pentru iOS. Cu ajutorul ei se pot realiza clipuri video foarte simplu, doar apasand si eliberand butonul de pe ecranul telefonului. Continutul creat de catre utilizator poate fi distribuit pe Vine, Twitter si teoretic si pe Facebook. Noua platforma permite surprinderea mai multor cadre pentru ca nu obliga la filmarea continua, utilizatorul putand opta si pentru intoducere de audio. Spre deosebire de aplicatia pentru partajare foto, Vine nu este integrata in Twitter, putand fi folosita si separat.

Utilizatorii pot folosi Vine prin intermediul contului de Twitter sau facandu-si un cont nou. Aplicatia poate identifica utilizatori care folosesc deja platforma fie din lista de contacte a propriului telefon, fie din lista de prieteni de pe Twitter. Facebook a blocat permisiunile pentru aplicatia Vine doar la cateva ore de la lansarea acesteia.

Vine a aparut ca o incercare a retelei de socializare de a-si face  platforma mai atragatoare pentru utilizatori care pana acum erau limitati la un simplu mesaj text de 140 de caractere.

Sursa: Mashable