Twitter isi imbunatateste securitatea si elimina utilizatorii cu probleme de parola

21

Twitter a modificat modul in care utilizatorii primesc din nou acces la reteaua sociala in caz ca si-au uitat parolele. In plus, compania a introdus un sistem de monitorizare pentru a supraveghea comportamentul suspicios al utilizatorilor in cazul parolelor (n.r – introduc parole gresite de mai multe ori etc.)

 

Recent, utilizatorii au primit optiunea de a introduce atat adresa de e-mail cat si numarul de telefon pentru a primi notificari in cazul in care se cere schimbarea parolei. Daca utilizatorul si-a uitat parola sau vrea sa o schimbe, poate sa inceapa aceasta procedura fie de pe site, fie din aplicatiile Android sau iOS. Eforturile pe care Twitter le-a facut in cazul imbunatatirii securitatii includ si detectarea localizarii, a istoricului de logare si a modelului de dispozitiv de pe care se face accesarea. Toate acestea pentru a reduce posibilitatea de frauda. Daca se va detecta orice fel de comportament suspect, utilizatorul care este proprietar al acelui cont va fi alertat pe adresa de e-mail.

 

Toate aceste schimbari vin la un an dupa ce Twitter a introdus autentificarea in doi pasi, un sistem care adauga un filtru suplimentar de securitate, pe langa parola obisnuita. Utilizatorii care vor sa foloseasca acest tip de autentificare primesc un cod de sase cifre pe numarul de telefon pe care l-au inregistrat in Twitter. Acestia trebuie apoi sa introduca acel cod pe site pentru a se putea loga. Optiunile au fost apreciate in special de entitatile media in randul carora au existat cateva spargeri de conturi de Twitter.

 

Πηγή: The Verge