Twitter introduce timeline pentru tweeturi

20

Vei putea sa-ti creezi un timeline cu evenimentele si temele de interes pentru tine, cu noul instrument pe care Twitter l-a introdus. Pe sistemul drag and drop, alegi tweet-urile pe care le consideri interesante si sa le adaugi unei liste care creaza acest custom timeline in care aduni doar informatiile, mesajele si temele care te intereseaza.

 

Fiecare lista este publica, are propria pagina pe twitter.com, astfel ca este mai usor sa-i dai share altora interesati de aceleasi subiecte sau sa le urci direct pe site-ul tau. Totul se intampla in timp real si continua pe acelasi concept de tweets al companiei. Cel mai mult ar putea sa beneficieze canalele de stiri sau utilizatorii grei ai Twitter care cauta in permanenta lucruri interesante pe care sa le imparta urmaritorilor si fanilor.

 

Temele in baza carora iti vei crea lista pot varia de la orice subiect, de la evenimente de larg interes si de impact major, la cele mai amuzante glume tweet-uite pe site despre animale, politisti sau altele.

 

La inceput, aceste timeline-uri vor fi puse impreuna prin TweetDeck, program care sorteaza tweet-urile in coloane. Pe parcurs, Twitter spune ca va impartasi informatiile tehnice necesare utilizatorilor, pentru a-si crea propriile instrumente si programe de auto-collect. De exemplu, colectarea tuturor tweet-urilor cu un anumit hashtag sau cu un anumit cuvant cheie in tweet-ul respectiv.

 

Multe organizatii si bloguri folosesc deja Storify, un instrument care permite utilizatorilor sa stranga continut de pe Twitter, YouTube, Instagram, Pinterest, Reddit sau alte retele, cu diferenta ca acest Storify permite adaugarea de comentarii intre tweet-uri si alte postari, astfel incat sa capete o structura narativa coerenta. Cu acest competitor, ramane sa vedem cat succes va avea timeline-ul pe care Twitter il introduce, mai ales ca instrumentul similar, Twitter lists, care permitea oamenilor sa compileze liste ale celor pe care ii urmareau, nu a avut multi fani.

Πηγή: nytimes