Twitter implineste 7 ani de existenta

15

Twitter tocmai a intrat in cel de-al optalea an de cand umple internetul de mesaje de doar 140 de caractere. Acum sapte ani, co-fondatorul Jack Dorsey a postat primul tweet, iar acum reteaua sociala are peste 200 de milioane de utilizatori activi.

Primul mesaj postat pe Twitter de catre Dorsey nu este prea interesant, insa reteaua sociala a avut parte de multa activitate in ultimii ani. “In aceasta zi in 2006, in San Francisco, California, Jack Dorsey (@jack) a postat primul tweet. Acum, Twitter are peste 200 de milioane de utilizatori in toata lumea (10 milioane dintre ei numai in Marea Britanie) si 400 de milioane de tweet-uri sunt trimise zilnic”, consemneaza un post pe blogul oficial Twitter, filiala din Marea Britanie. “Indivizi si organizatii din lumi diferite ca moda, fotbalul politica si muzica pop au adoptat Twitter pe parcursul ultimilor 7 ani si l-au transformat in ceva personal, cu cate 140 de caractere odata”, continua textul.

Si reactia de pe blogul oficial american este entuziasta: “Am observant o crestere extraordinara a Twitter,  care se datoreaza in principal folosirii acestuia de catre utilizatori. Suntem foarte placut impresionati ca atat de multi dintre voi au decis sa adopte Twitter. Traiectoria accentuat ascendenta a Twitter este ceva la care doar visau @jack, @ev si @biz in 2007. Pe masura ce s-a dezvoltat, Twitter a devenit o adevarata piata globala – un loc public in care poti auzi despre ultimele stiri, poti schimba idei si poti sa iei legatura cu toata lumea in timp real. Aici trebuie sa vii ca sa te conectezi cu lumea la scara mare. Aici poti critica alesii politici sau poti discuta cu cineva care sta intr-un cartier apropiat. La fel ca si in celelalte locuri publice, si aici se poate face comert (sau jocuri, sau glume, sau dezbateri si asa mai departe – ati inteles voi ideea”.

Iata materialul video prin care reteaua sociala Twitter sarbatoreste cei 7 ani de existenta:

 

 

Πηγή: The Inquirer