Twitter ar putea introduce filtre pentru fotografii asemanatoare Instagram

19

Twitter planuieste sa introduca pentru aplicatia mobila un set de filtre foto asemanatoare aplicatiei Instagram, potrivit unui raport al New York Times. Desi nu a dat o declaratie  oficiala cu privire la acest subiect, introducerea acestor filtre pare sa fie un raspuns direct la faptul ca Facebook a cumparat Instagram anul trecut. Instagram a devenit in curand principala aplicatie prin intermediul careia se postau fotografii pe reteaua sociala Facebook.

In timp ce Twitter si Instagram sunt aplicatii ce se pot integra foarte usor diverselor medii, Twitter ar putea prefera ca utilizatorii sa ramana  pe reteaua sociala atunci cand surprind si posteaza fotografii, in loc sa foloseasca un produse de tinute de Facebook pentru a face acest lucru. Pana in acest moment, Facebook nu a lansat nici un anunt cu privire la faptul ca ar restrictiona functionalitatea Instagram in anumite medii. Cu siguranta, daca Facebook decide sa elimine Twitter de pe lista retetelor care pot folosi Instagram, situatia va deveni dificila pentru cea din urma. Milioane de oameni folosesc Instagram, devenind astfel potentiali utilizatori pentru Twitter.

Pe masura ce din ce in ce mai multe smartphone-uri vin echipate cu camera foto de inalta rezolutie, relatia dintre fotografie si dispozitivele mobile incepe sa fie din ce in ce mai stransa. Totusi, adaugarea unor filtre artistice pentru fotografiile de pe Twitter poate parea prea mult pentru o companie care proceseaza aproape 1 miliard de mesaje de 140 de caractere, o data la 2 zile. Pe de alta parte, aceasta miscare ar putea aduce beneficii retelei sociale.

Niciuna dintre informatii nu a fost confirmata oficial de companii, insa aceasta decizie a Twitter pare sa se potriveasca cu strategia de a detine din ce in ce mai mult control asupra platformei de socializare.

 

Sursa: The Verge