Twitter adauga un nou pachet lingvistic – Lolcat

14

Facebook are deja de ceva vreme un pachet lingvistic in “limba piaratilor” care adauga numeroase expresii specifice profilului utilizatorilor (ca “arrrr!” sau altele). Acum Twitter adauga la lista de pachete lingvistice o limba noua si anume Lolcat.

Schimbare pachetului lingvistic nu afecteaza tweet-urile utilizatorilor, dar toate celelalte optiuni se transforma in limbaj LOLCAT atunci cand pachetul lingvistic este selectat. Schimbarile cele mai notabile se petrec in partea stanga a ecranuului, unde sectiunile Tweets, Favorites, Lists, Followers se transforma in scris cu litere mari, iar sectiunea Folowing se transforma in “FOLOWIN”. Asadar, dupa cum se poate vedea Lolcat este similara limbii engleze.

Exista, insa, si alte diferente. In cazul tweet-urilor se va afisa optiunea “VIEW FOTO” pentr fotografii, iar cuvantul “my” va deveni “mah”. Pentru a activa pachetul lingvistic, utilizatorii trebuie sa viziteze sectiunea Settings si sa selecteze din meniul Language optiunea “Lolcat” sau “LOLCATZ”.

Limbajul Lolcat este, in esenta, compus din multe cuvinte scrise in intregime cu litera mare, dar cei care vor fi atenti la schimbari vor mai remarca si altele, in afara de cele amintite mai sus. Spre deosebire de optiunea de limba a piratilor de pe Facebook, schimbarea care se produce pe profilul utilizatorului de Twitter atunci cand selecteaza Lolcat este una de mica amploare. In plus, acest limbaj aduce aminte de limbajul felinelor.

 

 

Sursa: SlashGear