Twitter actualizeaza aplicatiile Android si iOS si introduce filtre de cautare

  18

  Twitter a lansat un update pentru aplicatia mobila pentru sistemele de operare Android si iOS. Actualizarea aduce filtre pentru cautari, astfel ca acestea vor fi mai usor de efectuat de pe smartphone-uri sau tablete.

   

  Atunci cand incepe o cautare, utilizatorul va putea foarte usor sa aleaga intre Tweet-urile de Top (n.r – Top Tweets) sau Toate Tweet-urile (n.r – All Tweets). In plus, un buton aflat in partea dreapta a barei de cautare va permite selectarea unui anumit tip de continut – forografii, video, stiri, oameni, orice. De asemenea, utilizatorii vor putea alege daca in urma cautarii sunt afisate tweet-uri de la toti utilizatorii retelei, oameni aflati in apropiere sau doar de la cei pe care ii urmaresc.

   

  Compania a explicat schimbarea prin intermediul unei postari pe blog: “Noile filtre de cautare te ajuta sa gasesti repede tweet-urile de la oamenii pe care ii cauti”. In plus, noile schimbari fac mai usoara navigarea printre tweet-urile populare (n.r – trend tweets). Pentru a face acest lucru, utilizatorii trebuie sa acceseze sectiunea Discover si sa apese pe butonul Trending. Dupa efectuarea acestor pasi, Twitter va afisa o lista de tweet-uri compuse din tweet-urile populare pe reteaua sociala.

   

  In timp ce varianta mobila a Twitter primeste mai multe optiuni, versiunea web a retelei sociale are tot mai putine. Recent, compania a eliminat sistemul de mesaje directe (n.r – Direct Message) care puteau fi trimise intre utilizatori. Cel mai probabil, Twitter a luat aceasta decizie din cauza avalansei de mesaje spam care circulau pe reteaua sociala.

   

  Noile versiuni ale aplicatiilor mobile Twitter pentru sistemele de operare iOS si Android pot fi descarcate gratuit din magazinele online iTunes Store si Google Play.

   

  Πηγή: The Inquirer