Twitter actualizeaza aplicatia pentru sistemele iOS si Android

  18

  Twitter a updatat aplicatia mobila pentru dispozitivele mobile care folosesc sistemele de operare iOS si Android. Noua versiune imbunatateste optiunile de cautare si de descoperire de continut (prin intermediul tab-ului Discover).

  Actualizarea a fost anuntata de companie prin intermediul unui post pe blogul oficial. Acolo, Daniel Lorento, managerul departamentului de Search and Relevance de la Twitter, a consemnat ca acum utiliatorii pot vedea un preview al sumarelor articolelor si al fotografiilor, atat in tab-ul Search cat si in Discover, fara a fi nevoiti neaparat sa acceseze postarile. Aceste imbunatatiri inseamna ca utilizatorii vor vedea tweet-uri si in tab-ul Discover, cu link-uri catre stiri si fotografii, spre deosebire de versiunea anterioara a aplicatiei, in care aceste optiuni erau statice, nu interactive.

  “Vrem ca tab-ul Discover sa devina locul unde utilizatorii descopera continutul cel mai relevant pentru interesele lor, chiar daca nu ii cunosc  pe toti cei care au postat acele tweet-uri”, a declarat Daniel Lorento. “Pentru noua versiune a aplicatiei am reconstruit modul de functionare a acesteia si interfata pentru ca utilizatorii sa poata profita de noile Twitter Cards”, a continuat Lorento. Optiunea, oarecum inutila, de Twitter Cards permite utilizatorilor sa ataseze “experienta media”  tweet-urilor care au legatura cu continutul respectiv.

  “Sprijinind adoptarea optiunii Tweeter Cards, inseamna ca putem imbunatati in mod direct experienta utilizatorilor in aplicatiile dezvoltate de compania noastra”, a adaugat Daniel Lorento. “Utilizatorii vor vedea continut de la partenerii care folosesc acesta optiune, afisat ca un preview in stream-ul de tweet-uri, astfel ca vor putea sa vada titlurile continuturilor, numele publicatiilor, sumare ale textelor si fotografii, nu adrese scurte (URL) asa cum se intampla inainte”, a mai consemnat oficialul.

  Compania este de parere ca imbunatatirile inseamna mai putine click-uri pentru utilizatori, mai putine treceri de la o fereastra la alta si mai mult continut, accesat mai rapid.

  Noua versiune a aplicatiei mobile Twitter poate fi descarcata din magazinele online de aplicatii pentru sistemelor Android si iOS.

   

  Sursa: The Inquirer