Twitch.tv ar putea fi cumparat de Google

23

Gigantii internetului, Google, Facebook si Yahoo s-au obisnuit sa faca senzatie achizitionand cu sume obscene orice serviciu ce iese in evidenta prin numarul de utilizatori.

Astazi, prin rotatie, este randul celor de la Google sa fie subiectul unor zvonuri, iar serviciul ce urmeaza a fi inghitit este nimeni altul decat Twitch.tv, platforma favorita a gamerilor profesionisti, amuzanti sau pur si simplu plistisiti. YouTube si Dailymotion au incercat sa isi adjudece cate o felie din tortul de utilizatori Twitch insa nu au avut nicio sansa, platforma primind aplicatii pentru dispozitivele mobile, fiind integrata in noile titluri ale unor serii extrem de populare pentru mouse si tastatura (Call of Duty) si devenind parte integranta a consolelor Xbox si PS4.

Ca urmare a politicii “daca nu ii putem bate, ii cumparam”, Google ar putea anunta in zilele ce urmeaza achizitionarea Twitch prin intermediul YouTube, iar suma vehiculata se ridica la 1 miliard de Dolari. Anuntul oficial ar putea fi facut in cursul acestei saptamani, iar singura surpriza ar fi numele cumparatorului. In trecutul apropiat, Google si Facebook au mai curtat in acelasi timp WhatsApp si drone.

La ultima numaratoare, Twitch era vizitata lunar de peste 40 de milioane de utilizatori.