Turcia va interzice Twitter daca reteaua de socializare va refuza sa blocheze contul unei publicatii

25

Guvernul din Turcia are o relatie controversata cu reteaua de socializare Twitter, iar relatia dintre cele doua entitati s-a tensionat din nou. O curte de justite din provincia Adana din Turcia ameninta ca va da o hotarare care sa blocheze Twitter daca reteaua de socializare nu va bloca contul publicatiei BirGun.

 

Cei de la BirGun au postat documente care dezvaluie adevarul despre un raid asupra unei agentii secrete. Twitter si alte retele de socializare au fost de acord sa stearga postari individuale, dar oficialii din Turcia nu considera ca acest lucru este suficient. BirGun incalca regulile de cenzura, iar curtea de justitie considera ca publicatia intra in conflict atat cu investigatia cat si cu siguranta nationala la nivel general.

 

Deocamdata, Twitter nu a oferit niciun fel de reactie oficiala cu privire la cererile autoritatilor din Turcia. Totusi, oficiali ai companiei au declarat pentru New York Times ca se vor stradui sa mentina reteaua de socializare disponibila utilizatorilor din aceasta tara. Desigur, acest lucru poate fi mai usor de spus decat de facut, daca tinem cont ca Turcia a cautat si in trecut prilejuri pentru a interzice Twitter pe teritoriul tarii.

 

Πηγή: Engadget