Trump vrea o întâlnire cu şefii companiilor din Silicon Valley săptămâna viitoare

25

Dintre cei care aţi fost la curent cu ce se întâmplă în lumea tehnologiei probabil ştiţi faptul că multe companii, nume grele din industrie, s-au declarat împotriva unei preşedinţii a lui Donald Trump, care s-a arătat pe întreaga campanie electorală împotriva imigranţilor. Această viziune a preşedintelui ales al SUA contravine politicilor de recrutare a companiilor tehnologice din Silicon Valley care în ultimii ani au angajat tot mai multe talente din alte ţări, inclusiv din România. Poate nu mai ştiţi dar a doua cea mai vorbită limbă din cadrul companiei Microsoft este româna.

 

Câştigătorul alegerilor prezidenţiale din SUA s-a declarat pe întreaga campanie împotriva imigranţilor. În condiţiile în care în companiile tehnologice, nu doar la Microsoft, există un număr semnificativ de angajaţi din afara SUA, era evident ca marile companii să nu împărtăşească aceeaşi viziune ca şi Donald Trump. Le-ar reduce drasctic aria de selecţie. În plus, tehnicienii din alte ţări, în special cei din Estul Europei sau din Asia sunt şi mai accesibili din punct de vedere financiar. În primul rând că aceştia, evident, nu ar refuza o viaţă în Statele Unite şi în al doilea rând că sunt foarte rare ocaziile să primească salarii la fel de mari ca în ţările lor de baştină. În plus, una este să lucrezi pentru Microsoft România şi alta este să lucrezi la sediu central în Palo Alto. Cărui programator nu i-ar conveni un astfel de scenariu?

 

Potrivit jurnaliştilor de la USA Today, Trump i-ar fi însărcinat pe Reince Priebus, şeful stafului dinb campanie, Jared Kushner, ginerele său şi consilierul viitorului preşedinte al SUA, Peter Thiel să aranjeze o întâlnire cu greii din Silicon Valley pe data de 14 decembrie.

 

Cei de la Engadget se arată sceptici în privinţa acestei întâlniri, dacă Donald Trump va păstra acelaşi discurs ca în campanie. Aceştia afirmă că şefii companiilor vor încerca să “construiască un pod între ei şi Donald Trump”. Numai că Trump nu este dispus “să construiască poduri, ci ziduri”. Cei de la Engadget făcând aluzie la zidul promis de Trump, între SUA şi Mexic.

 

Suntem destul de curioşi, totuşi, dacă Trump îşi va schimba atitudinea, pentru că de la o viziune de izolaţionism, afişată în campanie, viitorul preşedinte american s-a arătat dispus la prietenii cu toată lumea, când nici măcar nu se numărase bine voturile de la scrutinul prezidenţial din noiembrie. La doar câteva minute, Donald Trump îşi schimbase discursul la 180 de grade. Probabil la acelaşi lucru se aşteaptă şi şefii companiilor din Silicon Valley la întâlnirea de săptămâna viitoare.

 

Πηγή: ENGADGET