Trei tipuri de claxoane de bicicleta in functie de mediul de pedalat [video]

432

Claxonul unei biciclete este poate cel mai neglijat accesoriu la momentul actual, asta pentru ca in orasele mari nu prea face fata masinilor agresive, fiind mai eficiente corzile vocale. In orice caz, pentru cei care isi doresc un claxon zgomotos care sa atentioneze atat portierele masinilor, cat si pietonii cascati, va prezentam o lista cu cateva astfel de claxoane care v-ar face auziti prin traficul urban.

 

In primul rand, pentru acei biciclisti preocupati si de aspectul estetic al accesoriilor de bicicleta, site-ul japonez Blue Lug va pune la dispozitie sonerii clasice cu diferite desene si in diferite forme. De la ardei gras rosu, la hamburger, de la minge de baseball, la floare sau trompeta, de la cap de tigru sau vaca, aceste sonerii costa in jur de 8 euro, cele mai scumpe din gama. Si sunt numai bune pentru plimbarile prin parcuri, asta pentru ca doar pietonii le vor auzi in timp ce le vor si admira.

 

1438708235

 

Trecand acum la ciclismul pe sosea, in care claxonul trebuie sa fie mai degraba util si eficient decat estetic, MyBell este primul claxon digital pentru biciclete, care poate fi reglat in intensitate sonora in functie de zona in care te deplasezi. Astfel, dupa cum veti vedea in clipul Kickstarter de mai jos, poti alege ce sunet doresti, unul puternic pentru strada, altul mai slab pentru plimbarile in parc. Pe langa asta, este dotat si cu lumini a caror secventialitate o poti seta. Din pacate, campania de crowdfunding nu a functionat pentru acest produs.

 

 

Nu in ultimul rand si oarecum la polul opus in ceea ce priveste intensitatea sunetului, echipa de la Freerider au testat claxonul Blast Airhorn creat de BioLogic, fiind mai degraba un fel de vuvuzela care se va auzi foarte clar in trafic. Sistemul claxonului este format dintr-un recipient plic cu aer la presiune mare, conectat la trompa care va scoate sunetul. Reincarcarea cu aer trebuie facuta dupa aproximatov 40 claxoane scurte. Partea deranjanta poate este ca recipientul poate fi asezat cel mai bine in suportul de bidon, furtunul permitand trompei sa fie atasata pe ghidon. Sunetul generat de Blast Airhorn poate atinge cu pana la 5 decibeli mai putin decat sirena unei ambulante, deci te vei face auzit. Claxonul costa 35 dolari. In clipul de mai jos veti si auzi diferenta intre o sonerie clasica si acest claxon.

 

 

Aceste trei exemple sunt aleatorii, fiecare biciclist stiind exact daca si de ce sonerie/ claxon are nevoie, in functie de ritmul, mediul si stilul lui de pedalat. Evident pentru noi, vocea nu este de neglijat, de multe ori rezolvand si spunand mai mult si mai eficient ce este de zis in diferite cazuri din trafic.