TraficOK – serviciu infotrafic la purtator

17

Astazi cei le la AROBS Transilvania Software impreuna cu reprezentati ai partenerilor Be-Mobile si EuropaFM au lansat aplicatia TraficOK si terminalele GPS Smailo, primele dispozitive cu aplicatia preinstalata.

Cei de AROBS monitorizeaza traficul rutier din Romania cu ajutorul sistemelor “black box” montate pe 65000 de vehicule din flotilele companiilor prestatoare de servicii nationale. Aportul adus de AROBS in aceasta privinta este semnificativ, insumand 17000 de vehicule echipate de companie cu dispozitive de tracking la ora actuala, iar numarul acestora creste lunar cu aproximativ 500 de emitatoare.

Dezvoltarea solutiei TraficOK a inceput in urma cu doi ani si considerand atat timpul alocat implementarii acestui serviciu de tip TMC (Traffic Message Channel) cat si esantionul de 65000 de vehicule monitorizate, le putem da crezare celor de la AROBS care declara ca un utilizator poate evita 80% din situatiile nefavorabile indicate in trafic.

Datele prelevate de la participantii la trafic, autovehiculele monitorizate si de la serviciul de stingere a incendiilor, Politie, Primarii sunt introduse manual de catre operatorii AROBS si transmise la intervale de doua minute. TraficOK cu ajutorul postului EuropaFM acopera 70% din reteaua de drumuri din Romania (drumuri nationale, europene, majoritatea municipiilor) si va poate ajuta sa evitati ambuteiaje, accidente, drumuri in lucru si conditiile meteo nefavorabile pe care le-ati putea intalni.

Despre TraficOK numai de bine, era intr-adevar nevoie de o astfel de aplicatie iar cei de la AROBS chiar au facut treaba buna atat prin optiunile puse la dispozitia conducatorilor auto cat si prin grafica ingrijita.

Din pacate nu au fost la fel de inspirati si in alegerea terminalelor GPS Smilo. Acestea costa intre 550 si 1000 lei, au display-uri de 5 sau 7 inch dar modul greoi in care ruleaza aplicatia ar putea adauga un plus de frustrare soferilor care se urca deja nervosi la volan, in loc de a oferi o experienta fluida in utilizare.

Daca doriti sa incercati aplicatia pe dispozitive mai performante, ea este disponibila pentru tabletele si iPhone-urile Apple iar in curand o veti putea face si de pe terminale Android.

Drum intins!