Trackpad-ul Force Touch ar putea aduce o schimbare reala in cazul Macbook, Apple Watch si iPhone

19

Noile modele de Macbook pe care Apple le-a prezentat recent includ si o noua functie a trackpad-ului, numita Force Touch. Aceasta nu numai ca ofera raspuns la atingere dar are si suport gestual prin intermediul caruia utilizatorii pot sa initieze diverse actiuni. Force Touch este disponibila si pe Apple Watch si se pare ca va ajunge si pe smartphone-urile iPhone.

 

Force Touch poate fi folosita in prezent pe versiunile Macbook Pro Retina cu ecran de 13 inci (versiunea 2015), iar configurarea se poate face din setarile Mac-ului. Trackpad-ul inteligent poate acum sa faca diferenta intre presiunea atingerilor utilizatorului si poate initia diverse actiuni in functie de intensitatea acestei presiuni. Unele dintre actiunile pe care le poate initia Force Touch sunt: redenumirea oricarei etichete, previzualizarea oricarui fisier, previzualizarea evenimentelor din calendar si adaugarea unora noi prin apasarea oricarei date de pe ecran, previzualizarea paginilor web prin click pe link-uri (o optiune care functioneaza doar in browserul Safari), editarea contactelor si adaugarea unor contacte noi, cautarea de definitii pentru cuvinte si multe altele.

 

Mai este de notat ca si dezvoltatorii de aplicatii vor putea sa integreze Force Touch in viitoarele aplicatii Mac pe care le vor crea. Iata si un material video care prezinta capacitatile Apple Force Touch:

 

 

Πηγή: BGR