Toshiba anunta cele mai rapide carduri SD. Exceria Pro SDHC pot fi scrise cu 240MB/s

19

Saptamana trecuta Sandisk prezenta cele mai rapide carduri microSD, compatibile cu toate gadget-urile actuale. Vitezele de 95/90MB/s R/W afisate de microSD-urile Sandisk Extreme Pro sunt acum ridiculizate de Toshiba.

Varfurile de gama ale cardurilor Toshiba, Exceria Pro vor fi disponibile din Octombrie (Japonia), in doua variante de capacitate (16 sau 32GB) si promit 260MB/s la citire si o ametitoare viteza de scriere: 240MB/s.

Cele doua Exceria Pro SDHC au si un dezavantaj. Ele sunt produse doar in format standard SD, cu dimensiunile de 32x24mm si sunt destinate camerelor foto. Toshiba recomanda aceste medii de stocare celor ce inregistreaza video 4k sau fotografiaza in mod rafala la rezolutii mari.

Pentru capacitati de 32 sau 64GB, cei intersati pot alege cardurile SD Exceria SDXC ce vor fi lansate in Noiembrie (Japonia), tot in format standard SD. Acestea pot fi citite la aceeasi viteza de 260MB/s dar scrierea se face cu 120MB/s.

Toshiba inca nu a pus un pret pe capul celor doua Exceria dar anunta ca vor fi disponibile pe toate pietele importante mondiale.

Πηγή: toshiba